GP Izačić
0

Pokušaj krijumčarenja 2 kg baruta i 10.000 olovnih kugli

Sarajevo-x.com
Prilikom pregleda teretnog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljalo lice B.S., iz Širokog Brijega, jutros (1.10.2009. godine) su oko devet sati policijski službenici Jedinice granične policije Izačić, u kabini vozila, ispod sjedišta suvozača, pronašli dva kilograma baruta, 10.000 inicijalnih kapisli i 10.000 olovnih kugli za pištoljsku municiju.

Nakon što je bh. državljanin, B.S., na ulazu za teretna i motorna vozila Međunarodnog graničnog prijelaza Izačić, carinskim službenicima izjavio da nema prijaviti ništa osim robe za koju je prethodno predočio dokumentaciju, policijski službenici su tokom pregleda vozila pronašli barut, olovne kugle i inicijalne kapisle koje nisu prijavljene, niti je lice B.S., posjedovalo odobrenje od nadležnih organa za uvoz ovakve vrste robe.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se roba oduzme, od lica uzme izjava i podnese izvještaj o izvršenom krivičnom djelu. U toku je dalji rad na ovom predmetu, saopštila je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.