Crna hronika
555

FOTO+VIDEO / Pogledajte snimak privođenja zastupnika Midhata Osmanovića

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Midhat Osmanović, zastupnik Stranke za BiH u Parlamentu Federacije BiH, danas je uhapšen kada je pokušao uzeti mito u iznosu od 20.000 KM.

Osmanović se sa svojom "žrtvom" sastao u Hotelu Tuzla. Kako je saopćeno, iz Tužilaštva BiH, on je namjeravao uzeti 20.000 KM kako bi osobi koja mu daje novac osigurao posao.

Novčanice su bile označene, a kada je Osmanović pokušao uzeti mito - uhapšen je.

Osmanoviću je pretresen i automobil, a iz Tužilaštva BiH naveli su da su aktivnosti izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Podsjetimo, u akciji kodnog naziva "Partner" osim Midhata Osmanovića, slobode je lišen i Velid Torić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Oni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, te protuzakonito posredovanje i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, kao i primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrada uhapšene osobe će biti predane Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Napomenimo da u Tuzlanskom kantonu traju pretresi na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.