Saradnja sa MUP-om Srbije
98

Pogledajte privođenje u FUP trojca iz Hadžića koji je tvrdio da krije djevojčicu Danku Ilić

S. Š.
Screenshot
Screenshot
Trojica muškaraca koje je sinoć uhapsila Federalna uprava policije (FUP), a po nalogu srbijanske policije, dovedeni su sinoć u prostorije FUP-a u Sarajevu na dalje postupanje.
Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je tri osobe koje se sumnjaju da su putem društvene mreže "Tik Tok" objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić.

Kako je Klix.ba i ranije izvijestio, na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju su oni iznosili lažna.

U toku noći je trojac uz Hadžića doveden u prostorije FUP-a gdje će potom biti predati nadležnom tužiocu na dalje postupanje, a video njihovog privođenja objavio je MUP Srbije.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

Podsjetit ćemo, i dalje se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić čiji je nestanak prijavljen u utorak. Policija je i tokom prethodne noći dežurala kod kuće odakle je djevojčica nestala. Tokom jučerašnjeg dana bagerom je raščišćavan teren oko kuće u Banjskom polju kod Bora odakle se djevojčici gubi svaki trag.