Crna hronika
4

Pogledajte kako je SIPA privela osumnjičene za ubistvo u Holandiji

Piše: E. F.
Danas su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Zenice i Gradiške uhapsili dvije osobe inicijala N. K. (1976.) i I. K. (1984.) zbog sumnje da su se bavili organiziranim kriminalom i preprodajom droga, što je za posljedicu imalo smrt jedne osobe. U nastavku pogledajte video njihovog privođenja.

Aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Kraljevine Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo smrt jedne osobe na području Kraljevine Holandije.

Osobe inicijala N. K. i I. K. dovode se u vezu sa krivičnim djelom ubistva tako što su nabavile oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile isto na mjesto izvršenja, a od ranije su poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou.

Nakon hapšenja policajci su i pretresli objekte na dvije lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.