Uz velike mjere
152

Pogledajte kako je izgledalo izručenje Darka Eleza: Šta snimate?

Klix.ba
Osumnjičeni Elez Darko (1980.) danas je u poslijepodnevnim satima zračnim putem izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Pri ulasku na sarajevski aerodrom Elez je uz psovku dobacio: "Šta snimate?".
Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama Srbije, dok su izručenje u BiH realizovali MUP RS-a, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uz koordinaciju Interpola.

"Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima", saopćeno je.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan.

Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i BiH.