Pao na improvizovanoj skakaonici
0

Poginuo biciklist na Vilsonovom šetalištu

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dvadesettrogodišnji Alen Ploskić smrtno je stradao oko 19 sati nakon što je pao s bicikla u Vilsonovom šetalištu, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako su naveli iz policije, mladić je prevezen u CUM bolnice Koševo, gdje je preminuo.

"Pacijent je dovezen u bolnicu u 19:05 sati. Bio je u stanju duboke kome i imao je tešku povredu glave. Ljekari su pokušali reanimaciju, ali on je preminuo u 19:30 sati", rekla nam je glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Prema informacijama s mjesta događaja, Ploskić je pao nakon što je pokušao skočiti preko improvizovane skakaonice načinjene od daske i pijeska. Neki od očevidaca tvrde i da je ekipa Hitne pomoći kasno stigla, odnosno da su došli nakon 13 minuta, pa smo odgovor potražili od odgovornih u Hitnoj pomoći.

"Nama je odmah javljeno, u 18:35 sati, da je povreda veoma teška i naša prva ekipa je stigla na mjesto događaja već u 18:39 sati. Međutim, liječnica je ocijenila da se radi o dosta teškoj povredi glave i da je za transport u bolnicu takvog pacijenta potrebna dodatna oprema. Ona je ostala uz mladića i sačekala drugu ekipu s opremom, koja je stigla u 18:45 sati. Pacijent je predan ljekarima na CUM-u bolnice Koševo u 18:56 sati, nema govora da je predan iza 19 sati. Ovi podaci su zvanični i oni se moraju blagovremeno upisati u našu evidenciju, upravo zbog sličnih slučajeva, kad sud treba takve podatke", rekla nam je odgovorna doktorica smjene Hitne pomoći Amela Komilija, dodajući kako je, nažalost, sve završilo gubitkom mladog života.

Ona je navela i kako se ljudima u ovakvim slučajevima uvijek čini kako prođe jako dugo vremena do dolaska Hitne pomoći, jer se radi o životu i smrti.