Crna hronika
0

Podnešene prijave protiv dvije osobe zbog proizvodnje i preprodaje droge

FENA
U sklopu redovnih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih narkotičkih sredstava, Federalna uprava policije je 14. januara Kantonalnom tužilaštvu Zenica i Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijela službene izvještaje protiv dvije osobe.

Riječ je o E. G. rođenom 1981. u Kaknju i S. H. rođenom 1982. u Tuzli, za koje postoji osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Postoji osnov sumnje da je E. G. nelegalno nabavljao opojnu drogu amfetamin - speed i ecstasy na području Zenice i Visokog, koja je bila zapakirana u aluminijske folije.

Kako je i sam registrirani narkoman, E.G. bi nabavljenu drogu sam koristio te omogućavao i drugim osobama da je konzumiraju i uživaju.

On je, također, nelegalno nabavljenu opojnu drogu prepakivao u manje paketiće radi daljnje preprodaje.

Prilikom legitimiranja kod njega je pronađeno 307 komada ecstasya, te je tom prilikom i lišen slobode te predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres automobila, kuće i ostalih pratećih objekata koje koristi S. H.

Tada je i pronađeno sedam paketića praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin. S. H. je opojnu drogu nelegalno nabavljao na području Tuzle te je zatim prepakivao u manje paketiće radi daljnje preprodaje.

I on je, također, lišen slobode i predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.