Tuzla
0

Podignuta optužnica za razbojništvo protiv četiri osobe

FENA
Tuzla
Tuzla
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Envera Avdića, rođen 1973. godine, nastanjen u Tuzli, Elmedina Pirića, rođen 1977. godine, nastanjen u Tuzli, i Samira Herića, rođen 1975. godine, nastanjen u općini Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi počinili krivično djelo razbojništvo.

Osim za pomenute, postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i protiv K.S, rođen 1991. godine, nastanjen u Tuzli, koji se krije i za kojim policija intenzivno traga.

Postoji osnovana sumnja da su četvorica osumnjičenih 13. marta 2011. godine oko 18.45 sati, uz prethodni dogovor i podjelu uloga u izvršenju, počinili razbojništvo u privatnoj kući u naselju Stara Pruga u Živinicama.

Kako se navodi u optužnici tom prilikom dvojica osumnjičenih ušla su u privatnu kuću gdje su zatekli vasnika I.Č., zadali mu nekoliko udaraca u predjelu potiljka i lica i nastavili ga udarati rukama po cijelom tijelu, te nakon toga oduzeli od njega određeni iznos novca, ručni sat i mobitel.