Crna hronika
0

Podignuta optužnica protiv Luke Savića za ubistvo bake i oca

FENA
Okružno tužilaštvo Banja Luka
Okružno tužilaštvo Banja Luka
Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Luke Savića (1994.) iz Donjih Kladara, kod Srpca zbog sumnje da je ubio svoju baku Maru (78) i svog oca Slobodana Savića (53).

Luka Savić je osumnjičen da je 18. februara ove godine u Donjim Kladarima kod Srpca, zajedno sa šesnaestogodišnjim drugom D.M. (1998.), počinio teško ubistvo te krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu Banja Luka.

Za sauočesnika u ovom ubistvu, šesnaestogodišnjeg D.M., tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, stavio je 10. aprila prijedlog za izricanje vaspitne mjere zavodskog tipa i prijedlog za produženje pritvora zbog krivičnog djela teško ubistvo. O ovom predmetu izjasnit će se sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci.

Podsjećanja radi, šesnaestogodišnji D.M. i Luka Savić su 18. februara ispred porodične kuće iz automatske puške ubili Maru, a potom telefonom pozvali Slobodana da i on dođe te pucali i u njega.

Nakon ubistva uzeli su Slobodanov automobil Renault Laguna i pobjegli u nepoznatom pravcu, ali su, zahvaljujući brzoj intervenciji policije i uz korišenje helikoptera, locirani i uhapšeni.