{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv direktora Doma zdravlja Srbac

2.12.2014. u 10:32
0
2
Podignuta optužnica protiv direktora Doma zdravlja Srbac
0
Podignuta optužnica protiv direktora Doma zdravlja Srbac
Momir Šaula, Foto:Arhiv/Klix
Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Miomira Šaula (1953.) iz Srpca zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, kao i protiv Slobodanke Vujić (1955.) i Stevke Švrake (1955.) iz Srpca zbog krivičnog djela protivzakonita naplata i isplata.
Prvooptuženi je u vremenskom periodu od početka 2009. do 19. marta 2013. godine iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora Javne zdravstene ustanove Dom zdravlja Srbac, te je nalagao računovodstvu da mu se pored osnovne plate vrši isplata dodatka na platu svakog mjeseca, po osnovu navodnog dežurstva i pripravnosti.

To je uradio iako nije vršio navedena dežurstva i ona nisu predviđena Zakonom o radu RS, čime je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 27.528, 97 KM, a za spomenuti iznos oštetio je Dom zdravlja Srbac.

Optuženi je zajedno sa Slobodankom Vujić i Stevkom Švrakom organizovao i proveo protivzakonitu naplatu usluga ultrazvuka, kao i ampuliranih lijekova u Domu zdravlja Srbac od građana, iako su bili oslobođeni plaćanja ovih usluga, budući da je troškove pokrivao Fond zdravstvenog osiguranja RS u ukupnom iznosu od 21.511 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Gradišci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: