|

Podignuta optužnica protiv Brčaka koji su brutalno pretukli radnika i opljačkali benzinsku pumpu

Podignuta optužnica protiv Brčaka koji su brutalno pretukli radnika i opljačkali benzinsku pumpu
2
Piše: M. N.
17.1.2019. u 07:09
5
komentara
2

dijeljenja
Podignuta optužnica protiv Brčaka koji su brutalno pretukli radnika i opljačkali benzinsku pumpu Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Samira Tufekčića (1984.) i Bećira Čandića (1995.) koje se tereti da su 3. decembra prošle godine opljačkali benzinsku pumpu u brčanskom naselju Vitanovići i pretukli radnika.
Kako se navodi u optužnici, njih dvojica su oko 4:30 sati došli Golfom III i parkirali se u blizini pumpe. Presvukli su se, maskirali, a na glave su stavili fantomke. Iz vozila su izašli s oružjem, gasnim pištoljem koji je nosio Tufekčić.

U prostorijama pumpe nalazio se radnik S. S. kojem su kazali "Lezi, ovo je pljačka", a on ih je poslušao. Tufekčić ga je tada počeo udarati nogama i rukama po tijelu i glavi. Za to vrijeme Čandić je iščupao ladicu u kojoj se nalazilo 910 KM, uzeo novac i oštetio printer. Tufekčić je još nekoliko puta udario radnika koji je nepomično ležao na podu, a potom su pobjegli vozilom u pravcu mjesta Ćoseti.

Radniku su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu razderano-nagnječne rane gornjeg lijevog tjemenog dijela glave, razderano-nagnječnu ranu hrbata nosa i gornje usne, razderano-nagnječnu ranu drugog i trećeg prsta lijeve šake i prijelom nosnih kostiju s pomjeranjem ulomaka uz znatno i vidljivo krvarenje.

Zbog načina na koji su izvršili razbojništvo prijeti im kazna zatvora od pet do 10 godina.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Brčkom.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...