|

Podignuta optužnica: Muškarac pijan vozilom udario pješakinju u Maoči i pobjegao

Podignuta optužnica: Muškarac pijan vozilom udario pješakinju u Maoči i pobjegao
10
Piše: M. N.
12.6.2019. u 20:45
23
komentara
10

dijeljenja
Podignuta optužnica: Muškarac pijan vozilom udario pješakinju u Maoči i pobjegao Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv muškarca N.L. koji se tereti da je u alkoholiziranom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđena pješakinja te pobjegao sa mjesta nesreće.
Kako se navodi u optužnici, on je vozeći Audi A4 na lokalnom putu u Maoči 24.12.2018. godine oko 18:45 sati, pri brzini od 42,5 kilometara na sat, a u stanju srednjeg pijanstva (1,82 g/kg alkohola u krvi) udario pješakinju K.A. koja je prelazila ulicu preko pješačkog prelaza.

Nagazio joj je desno stopalo od čega je pala preko haube, udarila u retrovizrom i pala. Konstatovane su joj teške tjelesne povrede u vidu preloma časice desnog koljena i preloma gornjeg i donjeg članka trećeg prsta desnog stopala. Ostavio je da leži na cesti i pobjegao.

Policija ga je brzo uhapsila nakon nesreće.

"N.L. je optužen da je kao učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi, pa je zbog toga kod drugog nastupila teška tjelesna povreda, te kao vozač motornog vozila ostavio bez pomoći lice koje je povrijeđeno tim prevoznim sredstvom, a prouzrokovana mu je teška tjelesna povreda, čime je učinio krivično djelo – Ugrožavanje javnog saobraćaja – iz člana 326 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH u sticaju sa krivičnim djelom Neukazivanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 331 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH", navodi se u optužnici.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...