Crna hronika
0

Podgorici isporučen državljanin BiH na osnovu međunarodne potjernice

SRNA
Hrvatska policija predala je danas Interpolu Podgorica Milana V. Milića (23) iz Trebinja, državljanina BiH, za kojim je raspisana međunarodna potjernica radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci na koju je osuđen zbog krađe.

Interpol Podgorica raspisao je potjernicu za Milićem na osnovu naredbe Osnovnog suda u Herceg Novom, koji ga je osudio, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Hrvatska policija uhapsila je Milića 4. februara, a potom mu je određen ekstradicioni pritvor.

Službenici Direkcije policije Srbije izručili su juče podgoričkom Interpolu Mersudina R. Murića (28) iz Bara.

Podgorički Interpol potraživao je Murića na osnovu međunarodne potjernice koju je izdao na osnovu naredbe Osnovnog suda u Baru, radi izdržavanja kazne zatvora od godinu dana i pet mjeseci, na koju ga je Osnovni sud u Ulcinju osudio zbog krađe.

Policija u Srbiji predala je danas Crnoj Gori i Gorana S. Perovića (46), rođenog u Boru, a nastanjenog u Cetinju, koji će zatvorsku kaznu nastaviti da izdržava u Crnoj Gori. 

On je osuđen na devet godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca u Srbiji, a izdržavanje preostale kazne u Crnoj Gori dozvoljeno mu je na osnovu crnogorskog državljanstva.