Crna hronika
5

Počelo saslušanje Dušana Gavrana u Tužilaštvu BiH

Piše: N. J.
Advokat Mustafa Karović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Advokat Mustafa Karović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Tužilaštvu BiH je danas u popodnevnim satima počelo saslušanje direktora Centra za uklanjanje mina BiH (BHMAC) Dušana Gavrana koji je pod istragom zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Gavran će biti saslušan u prisustvu advokata Mustafe Karovića koji je po dolasku u Tužilaštvo BiH novinarima izjavio kako zasad ne zna puno o slučaju.

"Ja sam samo kontaktirao sa svojim branjenikom. Još ništa ne znam i tek trebam vidjeti šta on zna. Ne znam ni šta će tužilac predlagati, možda će se sada saslušati samo dio...", rekao je Karović.

Na upit novinara šta ako Tužilaštvo predloži mjeru pritvora, odgovorio je da se advokat uvijek tome protivi.

"Uvijek ima mjera koje mogu nadomjestiti pritvor, a to su mjere zabrane ili ograničenog kretanja. U svom prvom kontaktu sa tužiteljem trebao bih doći do saznanja koja će mi pomoći u tome da se opredijelim šta da uradim", naveo je advokat.

On je dodao da mu je poznato kako su pretreseni stambeni i poslovni objekti Gavrana, te zaključio da njegov branjenik "i da je htio nije mogao ništa sakriti".

U ime Tužilaštva BiH slučaj vodi tužitelj Emir Neradin.