Akcija FUP-a
0

Po izdatoj potjernici u Sarajevu uhapšen 26-godišnjak zbog više krivičnih djela

S. Š.
Ilustracija (Foto: D. Z./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: D. Z./Klix.ba)
Službenici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su 26-godišnjeg muškarca zbog više krivičnih djela.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije su dana jučer su, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja izvršili lišenje osobe A.H. (1998) iz Sarajeva za kojim je raspisana Centralna potraga Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog izvršenja krivičnog djela "Krađa“, iz člana 287. i krivičnog djela "Razbojništvo".

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres lica A.H. (1998) iz Sarajeva te je tom prilikom kod istog pronađena veća količina opojne droge Amfetamin cca 3 kg.

Foto: FUP
Foto: FUP

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo opojnu drogu Amfetamin koju je namjeravalo dalje staviti u promet trećim licima.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen te je zbog raspisane Centralne potrage Kantonalnog suda u Sarajevu predat Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje. O svim poduzetim mjerama obavješteno je nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužioca.