Okružni sud Trebinje
0

Pljačkašima banke jedanaest godina zatvora

SRNA
Trebinje
Trebinje
Mitar Knežević (29) iz Nikšića osuđen je na kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca, a Vanja Panić (24) iz Gračanice, u Federaciji BiH, na pet i po godina zbog pljačke Prve banke Crne Gore u Podgorici, odakle su odnijeli oko 25.700 eura.

Knežević i Panić prethodno su zaključili sporazum sa Tužilaštvom u Trebinju u kome su prihvatili krivicu za ovo krivično djelo, dok trećeoptuženi Nebojša Nović (29) iz Maslovara kod Banjaluke nije priznao krivicu i njemu će se redovno suditi.

Predsjednik tročlanog vijeća Okružnog suda u Trebinju Duško Popić napomenuo je  nakon današnjeg izricanja presude da je Panić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od trinaest godina, uzimajući u obzir utvrđenu ranije izrečenu kaznu zatvora od osam godina po presudi kantonalnog suda u Tuzli.

Panić koji je bio na  izdržavanju kazne zatvora u Banjaluci za  krivično djelo razbojništvo u toku dopusta je, po prethodnom dogovoru sa Kneževićem i Novićem, 9. marta opljačkao banku u Podgorici.

Nakon što su se iz Banjaluke dovezli u Podgoricu vozilom rent-a-kara, koji je iznajmio Nović, inače policajac, i noćili u Podgorici, u večernjim časovima narednog dana, dvojica od trojice optuženih su maskirani, sa fantomkama na glavi i pištoljima, prijeteći radnicama z banke uspjeli odnijeti novac, a od radnika obezbjeđenja uzeti pištolj.
    
Sva trojica optuženih su se našli u hotelu u Podgorici, gdje su i prenoćili, a sutradan su ih u blizni Bileće u mjestu Vlašinje zaustavili pripadnici Jedinice granične policije Trebinje i u vozilu pronašli torbu sa novcem i pištolj radnika obezbjeđenja.