Crna hronika
0

Pljačkaši milion maraka predati policiji u Doboju

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Četvorica pljačkaša, koji su noćas uhapšeni u Bijeljini sa milion maraka ukradenog novca, rano jutros su predati policiji u Pelagićevu, saopšteno je iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti (CJB).

Policija navodi da je ova teška krađa izvršena u krugu preduzeća u mjestu Blaževac, a lopovi su provalili u vozilo koje je vlasništvo pravnog lica iz kojeg je ukradena torba u kojoj se nalazila veća količina novca i pištolji.

Prema izjavi oštećenog, ukradeno je 460.000 eura i 120.000 KM. U nadležnom CJB Doboj za 10.00 sati je zakazana konferencija za novinare na kojoj će biti izneseni detalji akcije.

Profesionalnom i brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice u Bijeljini noćas su uhapšene osobe sa inicijalima P.B, M.A, M.S. i Ž.L. Prema saznanju Srne, pljačkaš je Pero Blagojević zvani Lopov i njegovi saučesnici.

Odbjegli pljačkaši su u dva automobila, Audi A6 i Passat 6 bježali ka Brčkom i Bijeljini.

Operativnim radom policija je locirala Audi na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i pokušala da ga zaustavi u mjestu Ljeljenča, ali se vozač nije zaustavio.

Nakon toga policija je službenim vozilima napravila blokadu puta na ulazu u Bijeljinu kod Agrotržnog centra, gdje je profesionalnom i brzom intervencijom zaustavljen i uhapšen odbjegli pljačkaš.

U automobilu se nalazila i šesnaestogodišnja kćerka jednog od uhapšenih. Po naredbi Okružnog suda izvršen je pretres osoba i automobila u kojem su pronađeni veća količina ukradenog novca, tri pištolja i municija.

U nastavku akcije policija je locirala i drugi automobil sa odbjeglim pljačkašima i uhapsila ih u mjestu LJeljenča kod Bijeljine.