{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pljačkaši "Binga" u Hadžićima i Bugojnu potpisali sporazume na ukupno 17 godina zatvora

19.6.2018. u 10:47
54
19
Pljačkaši "Binga" u Hadžićima i Bugojnu potpisali sporazume na ukupno 17 godina zatvora
54
Pljačkaši "Binga" u Hadžićima i Bugojnu potpisali sporazume na ukupno 17 godina zatvora
Foto: N. G./Klix.ba
Mugdim Omanović, Haris Priganica, Mirza Turković, Saša Martinović i Enis Mrav potpisali su sporazume o priznanju krivice i nagodili se s Tužlaštvom KS na ukupno 17 godina zatvora. Njih se tereti da su opljačkali poslovnice Binga u Hadžićima i Bugojnu odakle su otuđili 160.000 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Petorku se tereti i za neovlašteno posjedovanje oružja te neovlašteno prisluškivanje i snimanje policije. Tokom pljački, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške, pištolje i vozila za bijeg.

Omanović i Martinović su potpisali nagodbu na četiri, a Mrav, Priganica i Turković na tri godine zatvora.

Omanović se vodi kao vođa ove kriminalne grupe, a prilikom hapšenja kod njega su i pronađeni predmeti koji su korišteni za pljačke poslovnica. Također, kod njega je pronađeno 30.000 KM.

Omanović, Turković i Priganica su uhapšeni u okviru policijske akcije "Shark" 11. decembra, dok je za Mravom i Martinovićem bila raspisana potjernica jer su bili u bijegu. Uhapšeni su tri dana kasnije.

Utvrđeno je da su Mrav i Martinović 8. decembra 2017. godine opljačkali i Ina pumpu u ulici Džemala Bijedića.

Protiv Enisa Mrava vodio se još jedan postupak na području Unsko-Sanskog kantona gdje je kao pripadnik Oružanih snaga BiH zajedno s Nerminom Muslićem pljačkao prodavnice i oteo jednoj ženi novčanik. Sva djela su počinili dok su bili slobodni u kasarni u Bihaću. Novac su trošili na provod i kockanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: