Traga se za razbojnicima
20

Pljačka u centru Banje Luke: Radniku repetirali pištolj u glavu i ukrali 20.000 KM

M. N.
Službenici Policijske uprave Banja Luka tragaju za dvije osobe koje su naoružane i maskirane prijeteći pištoljem u centru Banje Luke otuđili od radnika privatnog preduzeća 20.000 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopćeno je da se razbojništvo dogodilo u ponedjeljak oko 17 sati u Ulici Milana Tepića, a da će materijalna šteta pričinjena krivičnim djelom bit će naknadno utvrđena.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

"Razbojnici su se dovezli motorom pred banku i sačekali su da radnik izađe iz službenog vozila. U trenutku kada je nesretni čovjek izašao iz Caddyja, razbojnici su uperili oružje u njega. Zatim je jedan od razbojnika repetirao pištolj u glavu radniku nakon čega je on spustio obje torbe na zemlju", ispričao je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije.

U trenutku kada je radnik vidio da razbojnici spuštaju oružje zgrabio je jednu torbu i utrčao u banku, dok su razbojnici sjeli na motor i pobjegli u pravcu robne kuće "Boska".

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, poduzimaju operativne i istražne radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i otkrivanja izvršioca.