Drama u Bosanskoj Gradišci
1

Pitbull umalo rastrgao 12-godišnjeg dječaka

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pas rase Pitbull terijer minulog vikenda napao je i umalo rastrgao 12-godišnjeg dječaka iz Bosanske Gradiške, a teže posljedice spriječene su zahvaljujući reakciji prolaznika i vlasnika životinje iz čijih čeljusti je dijete na vrijeme oteto.

Kako su za Sarajevo-x.com potvrdili svjedoci događaja, napad se zbio na parkingu u krugu preduzeća "Jelšingrad", gdje se igrala grupa djece, dok je pas, bez propisane korpe na njušci, bio vezan za obližnju ogradu.

Svjedoci tvrde da je dječak napadnut dok je sa vršnjacima trčao po parkingu.

"Pas je u jednom trenutku skočio i uhvatio dijete za grudi. Mališan je počeo da vrišti, iz rane je potekla krv, koje je bilo na sve strane. Prizor bio jeziv, a ubrzo se pojavio i vlasnik psa, koji je dijete bukvalno isčupao iz čeljusti razjarene životinje”, ispričali su očevici drame.

Kako saznajemo, dječak je nakon napada prevezen u lokalnu bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i, na svu sreću, konstatovana lakša povreda grudi.

Iako ovaj slučaj nije prijavljen policiji, jer je vlasnik psa pružio pomoć dječaku i odmah posjetio njegove roditelje, ova pričao treba da bude opomena svim vlasnicima pasa koji svoje ljubimce dovode u blizinu djece, da budu oprezni i poštuju propise.