Pružena mu pomoć
6

Pištoljem prijetio policiji u Čapljini zbog prekršajnog naloga, u automobilu mu pronađene bombe

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osoba inicijala I. D. (1964.) iz Zvirovića u utorak je došla ispred zgrade PS Čapljina te s pištoljem u ruci negodovala zbog napisanog prekršajnog naloga, saopćio je MUPHNK na svojoj internet stanici.

Navedenog su, uz upotrebu fizičke snage, savladali policajci te lišili slobode. U Domu zdravlja Čapljina pružena mu je medicinska pomoć.

Prilikom pretresa kuće, pratećih objekata i vozila, u vozilu spomenutog pronađene su dvije ručne bombe koje su uz izdanu potvrdu izuzete. O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. policije.

Istoga dana, PU Mostar obratila se djelatnica HP Mostar koja se nalazi u Ul. Z.Frankopana i prijavila da je nad njom izvršeno razbojstvo.

Na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da su dvije nepoznate maskirane osobe ušle u poštu i uz prijetnju vatrenim oružjem od radnice otuđili novac.

Odmah su upoznate policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja.

Na Carinskom mostu u Mostaru sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali E.LJ. (1996.) iz Podgorana sa vozilom Renault Megan i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta nesreće. Tom prilikom teške povrede zadobio je B.I.(1996.) putnik u vozilu Renault Megan.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj, a o navedenom su odmah upoznate policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji nepoznatog vozača i vozila.

U protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je 13 prijava, a iz oblasti sigurnosti prometa 10 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške povrede.