Doboj
0

Pijani vatrogasac razbijao u zgradi opštine

SRNA
Doboj
Doboj
Tridesetsedmogodišnjak čiji su inicijali Z. M. iz Doboja u pijanom je stanju polupalo stakla na ulazu u zgradu opštine Doboj, fizički napao portira i razbio aparat za numeraciju stranaka u šalter sali. Incident se dogodio juče u 16.30 sata.

Prema saopštenju iz CJB Doboj ovo lice je polomilo klupu ispred zgrade opštine, potom je uzeo letvu i polupao stakla na ulazu u zgradu, od čega je zadobio rasjekotine na rukama.

Nakon toga je ušao u zgradu i više puta udario otvorenom šakom portira po tijelu i u šalter sali razbio aparat za numeraciju stranaka.                 

Nakon dolaska policije i upozorenja da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira on je odgurnuo policajca, nakon čega je, kako se navodi, bez upotrebe sile odvezen u Stanicu hitne pomoći, potom i na Hirurško odjeljenje Opšte bolnice u Doboju.

Kriminalistička policija iz Doboja izvršila  je uviđaj a nakon dokumentovanja ovog slučaja protiv Z.M. će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu o krivičnom djelu nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti. 

Srna nezvanično saznaje da je riječ o pripadniku Vatrogasne čete iz Doboja koji je revoltiran zbog toga što opština dva mjeseca nije dostavila novac za vatrogasce, a mjesečna davanja iz opštinskog budžeta za ove namjene već su zbog štednje smanjena za 15 odsto.