Nesvakidašnji slučaj
1.8k

Pijani Brčak pozvao Hitnu pomoć na intervenciju pa im ukrao sanitet

A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području Brčkog noćas je zabilježen nesvakidašnji slučaj, kada je muškarac u alkoholiziranom stanju ukrao sanitetsko vozilo Službe hitne medicinske pomoći. Njega je policija nakon događaja pronašla i uhapsila.

Policiji Brčko distrikta noćas u 1:45 sati prijavljeno je da je prilikom izlaska tima Službe hitne pomoći po pozivu za pružanje medicinske pomoći, otuđeno vozilo službe.

"Naime, kako je prijavljeno, po pozivu osobe S.K. iz Brčkog tim Službe hitne pomoći je došao na adresu u ul. H. Šalapića u Brčkom, da bi nakon ulaska medicinskog tima u kuću, S.K. otuđilo vozilo Službe hitne pomoći i udaljilo se u nepoznatom pravcu", kazali su iz brčanske policije.

Odmah nakon zaprimanja prijave, organizovane su hitne mjere potrage za otuđenim vozilom.

"U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske-Policijska stanica Modriča, otuđeno vozilo i osoba S.K. su pronađeni na području Modriče", dodali su iz policije.

O događaju je upoznat dežurni tužilaca Tužilaštva Brčko distrikta, nakon čega je izvršen uviđaj na mjestu događaja i otuđeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko.

Kako su precizirali iz policije, kod S.K. koji je rođen 1979. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen u ulici H. Šalapića, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je on lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa.