Crna hronika
14

Pijan uzrokovao saobraćajnu nesreću, teško povrijeđena jedna osoba

Piše: D. B.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U saobraćajnoj nesreći koju je pijani vozač uzrokovao u subotu u Sarajevu teško je povrijeđena jedna osoba, a on je uhapšen.

Prema izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo u subotu je oko 3:45 došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena jedna osoba. Nesreća se dogodila u sarajevskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije kada je vozač inicijala S. Z. (1996) automobilom Opel Corsa skrenuo s ceste i udario u kamene stubove. U saobraćajnoj nesreći je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio putnik S. A. (1994), a vozač S. Z. je lakše povrijeđen.

Policijski službenici su ustanovili da S. Z. ne posjeduje vozačku dozvolu, kao i da je vozio u pijanom stanju. Zbog toga je lišen slobode i ptedat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode, a jutros je u 8:00 sati nakon izvršene kriminalističke obrade predat Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Prema riječima glasnogovornice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamere Šehić, muškarac inicijala S. A. ima teške povrede glave i smješten je na Klinici za neurohirurgiju.