Drama u Trnovu
997

Pijan pesnicom udario policajca u PS Trnovo pa mu pretresom kuće pronašli arsenal oružja

Klix.ba
B. D. je u noći sa 16. na 17. april u vidno alkoholisanom stanju ušao u prostorije PS Trnovo, sa povredom u predjelu glave, i prijavio da ga je fizički napala nepoznata osoba, da bi potom u jednom momentu fizički napao službenika udarivši ga pesnicom u glavu. No, to nije sve.

U saopćenju Uprave policije MUP-a KS se navodi da je B.D. tokom intervjua ispoljio naročito drsko ponašanje u prostorijama PS Trnovo prema policijskim službenicima gdje je u jednom momentu fizički napao policijskog službenika.

"Nakon fizičkog napada policijski službenici spriječili su dalji napad B.D. na policijskog službenika. Uz upotrebu sile i sredstva za vezivanje su ga stavili pod kontrolu", navodi se u saopćenju Uprave policije KS.

Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

"Nakon lišenja slobode B.D. je alkotestiran, kojom prilikom je kod istog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,69 promila. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode", stoji u saopćenju.

Potom je izvršen pretres pratećih objekata i kuće u vlasništvu B. D. i pronađeno osam ručnih bombi, automatska puška, pet okvira za automatsku pušku, jedna prepravljena puška sa skraćenom cijevi, 886 komada municije, jedan pištolj i drugo naoružanje.