Crna hronika
0

Petnaestogodišnjakinja iz Bihaća lažirala otmicu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U utorak je pronađena petnaestogodišnjakinja iz Bihaća, sama je lažirala svoju otmicu, nanijela sebi lakše povrede i slala prijeteće SMS poruke roditeljima zbog izbjegavanja škole.

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave u Bihaću provođenjem istrage u vezi s prijavljenom navodnom otmicom petnaestogodišnjakinje, utvrdili su da se ne radi o krivičnom djelu otmice, već da je slučaj konstruirala ona sama.

Ovo je danas saopćeno iz Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK). U saopćenju se dalje navodi da je izvršen uviđaj na više lokacija u gradu, kojom prilikom su pronađeni odbačeni predmeti u vlasništvu ove djevojčice.

Pronađena je i telefonska kartica s pretplatničkim brojem, koju je ona koristila i slala prijeteće poruke svojim roditeljima i komad razbijenog stakla kojim je sama sebi nanijela ogrebotine na ruci.

Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je petnaestogodišnjakinja počinila navedene radnje zbog izbjegavanja školskih obaveza te pritiska na roditelje da joj omoguće prebacivanje u drugu srednju školu.

Kantonalnom tužilaštvu će o ovom događaju biti proslijeđen izvještaj na postupanje, navodi se u saopćenju.