Tužilaštvo KS
38

Peti dan istrage o ubistvima policajaca: Predložen pritvor za Srećka Trifkovića

D. Be.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Tužilaštvo KS predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Srećku Trifkoviću koji je jučer priveden zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.

Kako je za Klix.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva, pritvor osumnjičenom je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifkoviću je, podsjetimo, jučer određeno 24-satno zadržavanje, što je za Klix.ba potvrdila i njegova advokatica Tatjana Savić koja je kazala da njenog klijenta od ubistava sarajevskih policajaca privode drugi put.

Inače Srećko Trifković je dio grupe od 24 osobe protiv kojih se vodi proces u predmetu "Volan" u Sudu BiH. Nakon hapšenja u martu određen mu je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Riječ je o organiziranoj grupi koja se dovodi u vezu s teškim krađama vozila.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije i to MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija, dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Do sada je saslušano više od 50 osoba, a pretresi su izvršeni na najmanje 12 lokacija na području Republike Srpske.