Tramvaji nisu radili
50

Pet osoba povrijeđeno u udesu na Skenderiji

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pet osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se u 5:10 sati dogodila na Skenderiji, potvrđeno je portalu Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako je rečeno u policiji, na raskrsnici ulica Hiseta i Hamze Hume sudarili su se Opel Astra i BMW, a pet povrijeđenih osoba je prevezeno u bolnicu Koševo. Kako nam je potvrđeno u bolnici, jedna osoba je izuzetno teško povrijeđena.

"Povrijeđeni su dovezeni u bolnicu u 5:30 sati. I. H. (1978) je zadobio tešku povredu glave sa krvarenjem u mozgu i povredu grudnog koša te se nalazi na intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurgiju. Njegovo je stanje izuzetno teško.

Zatim, A. N. (1989) je zadobila frakturu zgloba i malog prsta desne ruke te će biti zbrinuta na Ortopediji. L. H. je zadobila frakturu lijevog ramena i ona će također biti zbrinuta na Ortopediji, dok su M. G. (1991) i D. D. (1986) prošle sa lakšim povredama i one će nakon ljekarske pomoći biti puštene kući", rečeno je za portal Klix.ba u bolnici Koševo.

Zbog ove saobraćajne nesreće bio je obustavljen tramvajski saobraćaj, a tramvaji su nastavili normalno saobraćati u 7:05 sati po završetku uviđaja, koji su obavili pripadnici MUP-a KS.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku.