Mjesto Dobošnica
0

Pet osoba povrijeđeno u sudaru automobila i kamiona kod Lukavca

Piše: A. K.
Foto: Tuzlanski.ba
Foto: Tuzlanski.ba
Pet osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na dijelu magistralnog puta M4 Tuzla-Doboj, u mjestu Dobošnica kod Lukavca, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Kako su nam rekli iz MUP-a TK, saobraćajna nesreća se dogodila jutros oko sedam sati, a učestvovali su vozač kamiona, 35-godišnji S. K. iz Travnika i 45-godišnji E. T. iz Turije kod Lukavca, koji se nalazio za volanom automobila marke Golf.

Tom prilikom došlo je do prevrtanja kamiona u kojem se nalazio ugalj, a vozač je zadobio povrede zbog kojih je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Iz MUP-a TK su precizirali da su tom prilikom povrijeđeni i vozač Golfa te saputnici 41-godišnji S. T., 15-godišnji E. T. i 14-godišnji M. M. Njima je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Lukavcu, a potom su pušteni na kućno liječenje.

Do okončanja uviđaja koji su obavili policijski službenici MUP-a TK saobraćaj je na spomenutoj dionici puta bio u potpunosti obustavljen.