{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pero Jurić sporazumno priznao krivicu za utaju 70.094 KM poreza

25.8.2015. u 11:33
0
12
Pero Jurić sporazumno priznao krivicu za utaju 70.094 KM poreza
0
Pero Jurić sporazumno priznao krivicu za utaju 70.094 KM poreza
Foto: Arhiv/Klix.ba
Optuženi Pero Jurić, kao odgovorna osoba u pravnom licu Timberjack d.o.o. Glamoč, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo porezne utaje. Predložena je kazna gašenja Timberjacka, povrat državi 70 hiljada KM nezakonite imovinske koristi i uvjetna kazna zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Optuženi Pero Jurić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo Poreske utaje ili prevare iz člana 210. stav 3. KZ BiH, kao i da je pravno lice Timberjack d.o.o. Glamoč, odgovorno za isto krivično djelo.

Optuženi Pero Jurić, rođen 1969. godine u mjestu Bistrica, općina Žepče, nastanjen u Glamoču, odgovorna osoba u pravnom licu Timberjack d.o.o. Glamoč, državljanin BiH, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH.

Tužilac i optuženi su saglasni da Sud BiH, u skladu sa sporazumom, optuženom za počinjeno krivično djelo izrekne uslovnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo, uz obavezu da u svoje ime i u ime pravnog lica Timberjack isplati iznos od 70.094,54 KM, koji predstavlja protivpravnu imovinsku korist.

U skladu sa sporazumom tužilac i optuženi su saglasni da se prema pravnom licu Timberjack d.o.o. Glamoč izrekne kazna prestanka pravne osobe iz člana 134. KZ BiH.

Tužilac i optuženi su saglasni da navedeni iznos, optuženi plati u šest jednakih mjesečnih rata, te da neplaćanje istih za sobom povlači opoziv uslovne osude.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: