Osumnjičeni poznat policiji
378

Pećanac: Ubistvo policajca nema veze s međunacionalnim odnosima

Anadolija
Ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac je nakon hapšenja osumnjičenog za ubistvo plicajca Muhidina Pivodića kazao da je riječ o osobi koja je od ranije poznata policiji.

Pećanac je isključio bilo kakve vjersko-nacionalne motive ovog zločina, a o čemu se, između ostalog, spekuliralo jučer u dijelu javnosti u BiH jer je policajac osiguravao Hram svetog Nikolaja.

"Indicije u vezi s ovim događajem nijednog trenutka nisu upućivale na moguće vjerske ili nacionalne motive ovog zločina. Meni je žao što je došlo do takvih izjava i spekulacija. Međutim, naglašavam, nijedna indicija nije upućivala na to. Kada se vidi ime i prezime, odnosno ko je osumnjičeni, vidjet ćete da to nema veze sa međunacionalnim motivima. Krivimo mi je što se slučaj, zaista, pokušavao skrenuti u pogrešnom pravcu. Da smo išli u tom pravcu, ne bi nikoga uhapsili. No, efikasnošću policije mi smo otkrili osumnjičenog. Istraga će pokazati motive, ali nema nikakvih indicija da to ima veze sa nekim međunacionalnim odnosima", izjavio je Pećanac.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova u Sarajevu danas u 13 sati će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se govoriti o detaljima ovog slučaja.

"Čestitam policijskim službenicima. U rekordno kratkom vremenu su otkrili lice za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac tog gnusnog ubistva. Moram reći da sam ponosan na policiju Kantona Sarajevo koja je profesionalnost stavila iznad emocija, a svjestan sam šta ovo za njih znači. Vjerujem da ćemo sada, zajedno sa tužiocem Tužilaštva Kantona Sarajevo, dokumentovati ovaj slučaj. Imamo dovoljno dokaza da osumnjičenog procesuiramo u daljem postupku tužilaštva i suda", rekao je Pećanac za AA.