Sada su optuženi
85

Par iz Bosanske Krupe lažirao da je njihovom sinu potrebno liječenje pa pribavili blizu 140.000 KM

S. Š.
Bosanska Krupa (Foto: E. M./Klix.ba)
Bosanska Krupa (Foto: E. M./Klix.ba)
Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog Kantona protiv dvije osobe zbog krivičnog djela "Prevara".

Rješenjem Općinskog suda u Bosanskoj Krupi od osmog januara ove godine, potvrđene su sve tačke optužnice Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Elvisa Sadrije i Fikrete Bećirević zbog krivičnog djela "Prevara".

Optuženima se stavlja na teret osnovana sumnja da su u vremenskom periodu od prvog januara 2015. godine do 14. februara 2023. godine u Bosanskoj Krupi zajednički i po prethodnom dogovoru kao fizička lica i vanbračni supružnici s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist doveli u zabludu veliki broj fizičkih i pravnih lica tako što su na štetu svoje imovine vršili uplate putem deviznih i transakcijskih računa te putem društvenih mreža na ime humanitarne pomoći za liječenje njihovog malodobnog sina, a čije liječenje nije ni bilo potrebno.

Prikupljena novčana sredstva optuženi su trošili u privatne svrhe podizanjem novca na bankomatima, kartičnim plaćanjima u raznim marketima široke potrošnje na području Bosne i Hercegovine, troškove interneta kao i za druge troškove.

Na taj način optuženi su zajedno pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 138.300,97 KM čime im se stavlja na teret da su počinili krivično djelo "Prevara".