Crna hronika
1

Pale: Vatra pod kontrolom

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Požar, koji je danas zahvatio šumu u rejonu Crvenih stijena, u naselju Mokro, opština Pale, stavljen je pod kontrolu, rekao je Srni starješina Vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin.

On je naglasio da će vatrogasci i šumari, radi sigurnosti, cijelu noć dežurati na požarištu. Prema njegovim riječima, vatra još mjestimično tinja, a dim izlazi i iz zemlje.

"Požar je izbio na veoma nepristupačnom terenu. Stijena, koja je okomita, gori, pa izgleda kao da gori zid“, istakao je Vukadin, dodavši da je uzrok požara, vjerovatno, ljudski faktor.

On je dodao da je vatra zahvatila veliki dio šume i mnoga stabla su izgorjela ili nagorjela, tako da će, dugoročno gledano, šteta biti velika.

Vukadin je ponovo apelovao na građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom, posebno u ovim vrelim danima, te da vode računa gdje pale vatri i kako se odnose prema zapaljivim predmetima.

Požar je izbio danas u poslijepodnevnim satima.

Na području Mokrog 29. juna je također izbio veliki požar koji je zahvatio više od 10 dunuma šume. I ovaj požar izazvala je nepažnja i nesmotrenost ljudi.