Crna hronika
0

Pale: Uhapšene dvije osobe, jedan muškarac teško povrijeđen

Sarajevo-x.com
Sinoć su oko 23:00 sata na Palama N.K. i T. P. nakon tuče sa Bojanom Živkovićem bacili dvije bombe. U eksploziji je teške tjelesne povrede zadobio Živković koji je prebačen u Klinički centar Kasindo. Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić je za Sarajevo-x.com potvrdila da su počinioci tokom protekle noći uhapšeni.

"Zajedničkom akcijom pripadnika Policijske stanice Pale, Jedinice za podršku Istočno Sarajevo i Policijske uprave Prača uhapšene su dvije osobe koje su bacile dvije bombe u Ulici srpskih ratnika u mjestu Luke. Tu je bačena prva bomba, a druga je bačena na ulazu u tunel Sumbulovac", kazala je za naš portal portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Policija sa Pala je operativnim radom na terenu i u saradnji sa kolegama iz navedenih policijskih uprava u mjestu Prača zaustavila putničko motorno vozilo marke "Yugo“ kojim je upravljao N.K., a s njim je bio T.P. Tada su i uhapšeni pod sumnjom da su bacili dvije bombe od kojih je teške tjelesne povrede zadobio Bojan Živković.

"U toku kriminalističke obrade imenovani su priznali da su u večernjim satima u ugostiteljskom objektu 'Stanica Pale' narušili javni red i mir međusobnom tučom sa Živkovićem nakon čega su otišli u mjesto Repce i uzeli dvije bombe. Prema njihovoj izjavi, jednu bombu su aktivirali u Ulici srpskih ratnika u mjestu Luke nakon čega su se uputili u pravcu Podgraba gdje su sustigli Živkovića koji je bio u društvu sa još jednim licem. Nakon ponovne međusobne tuče aktivirali su i drugu bombu od koje je teške tjelesne povrede zadobio Živković, koji je zadržan u Kliničkom centru Kasindo", naglasila je Tešić.

Uviđaj je izvršen, a toku je rad na dokumentovanju predmeta nakon čega će protiv ova dva lica nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.