Crna hronika
4

Pale: Lažno se predstavljali kao policajci pa izvršili pretres stana i opljačkali stanare

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Pale lišili su slobode V.P. i S.J., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Lažno predstavljanje i krivično djelo Teška krađa.

M.L. i A.J. prijavili su jučer PS Pale da su dva nepoznata muškarca došla u stan koji iznajmljuju, te da su se predstavili kao policijski službenici i zahtijevali da izvrše pretres. Oštećeni su naveli da su ih, tada nepoznate osobe fizički i psihički maltretirale, pretresle unutrašnjost njihovih prostorija, te iz stana otuđila dva mobilna telefona.

Postupajući po navedenoj prijavi, operativnim radom na terenu policijski službenici su uspjeli identifikovati izvršioce, te utvrdili da se radi o licima V.P. i S.J. iz Pala, kod kojih su pronađeni otuđeni telefoni.

"S obzirom da je prilikom lišenja slobode V.P. imao vidljive tjelesne povrede u predjelu glave koje je zadobio prije lišenja slobode, policijski službenici su ga prevezli u Dom zdravlja gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane teške tjelesne povrede", saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Izvršen je i alkotest uhapšenih osoba te je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi u količini od 1,48 i 1,74 g/kg.