Crna hronika
118

Ovo je kriminalac iz Velike Kladuše koji je bacio bombu među 50 osoba

Piše: Am. Dž.
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše
Bivši zatvorenik, razbojnik i bombaš, Emir Pajazetović, poznat po nadimku Emir Rakin, bacio je u jutarnjim satima bombu u diskoteku EX pri čemu je povrijedio više od 30 posjetilaca, kojima se jutros, velikim naporima bihaćkih ljekara, ukazuje pomoć u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić".
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše

Za sada je nepoznato zašto je Pajazetović, koji je od ranije poznat policiji, uopće bio na slobodi, s obzirom na teška krivična djela koja je ranije počinio.

Naime, on je 2012. godine bacio bombu na kafić Cacadu u Velikoj Kladuši. On je tada zamolio goste da izađu van lokala, nakon čega je bombu aktivirao, te je bacio iza šanka lokala. Tom prilikom niko nije stradao.

Međutim, Pajazetović je u februaru pušten iz zatvora u Zenici, a nakon što je sinoć ponovo bacio bombu u Velikoj Kladuši, povrijeđeno je više od 30 osoba u diskoteci EX.

Pajazetović je policiji od ranije poznat i po teškim krivičnim djelima razbojništva, a prema nezvaničnim informacijama, nedavno je nožem povrijedio jednu osobu u Velikoj Kladuši.

On je danas uhapšen nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

"Svi smo znali da je opasan, ali on se slobodno šetao ulicama grada. Za to je odgovoran sistem i država. Da je bio tamo gdje je trebalo da bude, u zatvoru, ovakvo nešto se ne bi dogodilo", kazao je za Klix.ba jedan od građana Velike Kladuše.