Crna hronika
0

Otmica u Banjoj Luci

FENA
Banjalučka policija uhapsila je tri osobe iz Banje Luke zbog sumnje da su 2. septembra oteli i dva dana tukli Davora Trivundžu (1979), također iz Banje Luke.

Kako je potvrđeno iz policije, uhapšeni su Dalibor Drakulić (1981), Borislav Stupar (1984) i Slobodan Bojanić (1986).

Ovlaštene službene osobe Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka su 4. septembra zaprimile prijavu od Trivundžine majke da joj je njen sin poslao SMS poruku u kojoj navodi da su ga nepoznate osobe otele i drže zatvorenog.

Odmah nakon zaprimljene prijave preduzete su sve potrebne mjere i radnje radi lociranja žrtve i otkrivanja izvršilaca.

Mladići za koje se došlo do saznanja da su izvršioci ovog krivičnog djela otmice su uz saglasnost dežurnog tužioca lišeni slobode.

Prilikom hapšenja u porodičnoj kući Drakulića pronađen je oteti Trivundža s vidnim povredama po glavi i tijelu, koji je poslije prevezen u Klinički centar Banja Luka gdje se nalazi na liječenju.

Pronađeno je i vozilo ''pasat'' za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno u izvršenju navedenog djela. Na vozilu je izvršen uviđaj i u vozilu su pronađene dvije automatske puške s po trideset metaka kalibra 7,62, sjekira na kojoj su vidljivi tragovi koji asociraju na krv i drugi predmeti. Svi tragovi koji su izuzeti prilikom uviđaja bit će dostavljeni na vještačenje.

Nad osobama lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada i oni su uz izvještaj o počinjenim djelima (otmica, teška tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija) sprovedeni okružnom tužiocu.

Kako se saznaje, razlog za ovu otmicu je što Trivundža nije htio da se miješa u svađu i tuču u petak noću u banjalučkom kafiću „Dal Kapo“.