Rasvjetljeno ubistvo
0

Otišao sa novogodišnje proslave, ubio staricu i vratio se

SRNA
Kladanj
Kladanj
Kantonalno tužilaštvo Tuzla podnijelo je izvještaj protiv Jasmina N. (28) iz Tuzle za ubistvo Fatime Halilović (76) iz Kladnja, kao i Rifeta A. (26) iz Tuzle za pomaganje nakon učinjenog krivičnog djela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas je saopšteno da je policija iz Kladnja 1. januara primila prijavu da je u mjestu Brlošci, opština Kladanj, pronađeno beživotno tijelo Fatime Halilović, kod koje je ljekarskim pregledom konstatovana povreda glave.

Izvršenim uviđajem i nizom preduzetih operativnih mjera i radnji policija iz Tuzle i Kladnja došla do saznanja da je 31. decembra Jasmin N, zajedno sa Rifetom A. i njegovom nevjenčanom suprugom Belkisom Š. uputio na doček Nove godine kod Rifetovih prijatelja u selo Brlošci, kojima se iz nepoznatih razloga lažno predstavio, krijući svoj identitet.

Jasmin N. je novogodišnje slavlje napustio oko 1.00 sat poslije ponoći kada se uputio prema kući Fatime Halilović kojoj je, nakon ulaska sa terase, zadao više udaraca u glavu, a potom se vratio u društvo, gdje je ostao do jutarnjih sati. Nakon toga se sa Rifetom A. i Belkisom Š. odvezao do Živinica.

Zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, 3. januara raspisana je potraga za Jasminom N. Rifetom A. i Belksiom Š. koji su istog dana uhapšeni. 

Policija je izvršila kriminalističku obradu ovih lica, od  kojih je izuzela određene predmete i tragove radi vještačenja, dok su Jasmin N. i Rifet A. predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. 

O ovom slučaju obaviješten je kantonalni tužilac i Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih psolova Tuzlanskog kantona, koji su izvršili uviđaj. 
Tok operativnih aktivnosti policije na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela bio je znatno otežan, jer su članovi porodice "narušili mjesto događaja".