Tomislavgrad
0

Otac i sin ukrali vozilo na graničnom prelazu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jozo Matić (49) i njegov sin Ivan (22) iz Borčana, opština Tomislavgrad, uhapšeni su, jer su ukrali automobil ispred zgrade Jedinice Granične policije BiH u Doljanima na području opštine Tomislavgrad, potvrđeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Prilikom redovne kontrole pripadnici Granične policije BiH na međunarodnom prelazu Bijača - Doljani preksinoć su zaustavili vozilo "Ford Siera", registrovan u BiH, kojim je upravljao Ivan Matić.

Primijetili su da je broj šasije na vozilu falsifikovan, pa  je vozilo po nalogu kantonalnog tužioca oduzeto i parkirano u krug sjedišta Terenske kancelarije Granične policije "Jug" u Čapljini.

Samo nekoliko časova kasnije primijetili su da na parkingu ispred njihove zgrade nema vozila "Ford Siera", o čemu su odmah alarmirani svi prelazi u zoni odgovornosti Granične policije Doljani i sve policijske uprave u Hercegovini.

Ubrzo se ispostavilo da su oduzeto vozilo odvezli Ivan Matić i njegov otac Jozo, koji su posjedovali rezervni ključ, a otkrila ih je patrola Policijske uprave Posušje koja je ukradeno vozilo primijetila na regionalnoj saobraćajnici Grude – Posušje u naselju Batin Polje.

Policijski službenici su izdali naredbu za zaustavljanje, ali vozilo se nije zaustavilo pa je za njim organizovana potjera. 

Oko 22.00 sata vozilo je pronađeno u mjestu Mesihovina na području opštine Tomislavgrad, a tokom noći otac i sin su uhapšeni.  
Vozilo je vraćeno Jedinici Granične policije Doljani u Čapljini, a protiv Ivana i Joze Matića podnesena je krivična prijava zbog falsifikovanja isprave i krađe oduzetog vozila.