Zajedničkim snagama
0

Otac i sin napali policajca u Foči

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici Policijske stanice Foča uhapsili su oca i sina, čiji su inicijali G. I. i Ž. I, zbog fizičkog napada na policajca u toku obavljanja službene dužnosti.

Policijskoj stanici Foča juče je prijavljeno da je u Ugostiteljskom objektu "Eskulap", u vlasništvu G. I, došlo do tuče između nekoliko lica.

Odmah nakon prijave, policajci su izašli na lice mjesta gdje ih je verbalno a zatim i fizički napao Ž. I, sin vlasnika tog objekta. Nakon što je Ž. I. pesnicom u glavu udario policajca, a zajedno sa ocem ga je oborio na pod.

Pripadnici Jedinice za podršku uhapsili su napadače i priveli ih u službene prostorije, a operativnim radom utvrđeno je u navedenom objektu došlo do tuče koju su izazvala lica sa inicijalima D. T. i S. V.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo saopštio je da je u toku preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Policijskoj stanici Sokolac prijavljeno je iz "Elektrodistribucije" Pale da je u mjestu Podromanija došlo do isključenja 10 kilovoltnog dalekovoda Sokolac - Unis.

Prema prijavi, nepoznata lica su nakon isključenja dalekovoda neovlašteno izvršila priključenje na elektro mrežu trafo-stanice "Karavan - Jahorina - Invest", vlasništvo B. Č, koju su radnici "Elektrodistribucije" 21. aprila isključena sa mreže potrošača. 
Po ovlaštenju dežurnog tužioca kriminalistička policija izvršila je uviđaj sa radnicima "Elektrodistribucije" . 

Operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti lica inicijala S. S, Z. P, Ž. O. i Ž. Đ, koji su nastanjeni u Sokocu.

Oni su tokom uzimanja izjava negirali umiješanost u izvršenje djela. U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na identifikaciji počinilaca, te rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Radnici policije kontrolisali su 188 vozila i vozača, podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 123 prekršajna naloga, legitimisali 24 lica, te iz saobraćaja isključili četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i tri vozila radi isteka registracije.