Zadobio teške povrede
223

Otac dječaka kojeg su pretukli policajci MUP-a RS: Nije spavao, uplašen je

A. Ku.
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Četrnaestogodišnjak kojeg su jučer pretukli policajci MUP-a RS u Policijskoj stanici Osmaci isprepadan je i bježi kada vidi osobu u policijskoj unifomi, rekao je za Klix.ba dječakov otac Juso Jusić.
Potvrdio nam je da će sutra on i njegov sin dati izjave o brutalnom premlaćivanju maloljetnika. Kaže nam da nakon svega dječak sinoć nije mogao spavati.

"Dijete je isprepadano, sinoć nije spavao. Kada su policajci sinoć došli na naša vrata prepao se, otišao u sobu i počeo plakati. Danas mu je već malo veće oteknuće ruke i usana, počelo ga je i grlo boljeti", rekao nam je Jusić.

Naveo je da je dječak isprebijan jer nije htio lažno svjedočiti kako bi se riješio jedan slučaj pljačke, a za koji su osumnjičene druge osobe.

"Izudarali su ga jer nije htio da svali krivicu na neke osobe kako bi riješili slučaj, tako i je jučer rekao i inspektor, da su htjeli zatvoriti taj slučaj", tvrdi Jusić.

Kaže nam da ih je danas posjetio ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić kako bi pružio pomoć i podršku.

Na kraju razgovora nam kaže da očekuje da će pravda biti zadovoljena i da će policajci koji su pretukli njegovog sina za to odgovarati.