Novi Travnik
0

Osumnjičenima za ubistvo djevojke određen pritvor

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kantonalni sud u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor osobi čiji su inicijali M.Ć. zbog sumnje da je ubio dvadesetjednogodišnju Milanu Jovičić iz Bijeljine i V.J. osumnjičenom za pružanje pomoći nakon počinjenog krivičnog djela, rečeno je Srni u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, za ubistvo djevojke iz Bijeljine osumnjičen je gazda kafane "AS" u Busovači Mario Ćosić (45), dok se Josip V. (31) iz Busovače sumnjiči za pružanje pomoći nakon ubistva.

Pritvor osumnjičenim osobama određen je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Travniku, rekla je Srni portparol tužilaštva Edina Jaganjac.

Ona je istakla da nalaz obdukcije još nije poznat, da je nekoliko osoba privedeno, a potom pušteno na slobodu i da je istraga u toku.

Dvadesetjednogodišnja Milana Jovičić iz Bijeljine preminula je 20. septembra u 10.00 sati u bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj kod Travnika od povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Djevojku su u bolnicu dovezli oko 5.40 sati Mario Ćosić i njen osamnaestogodišnji brat Milan.

Policija je tokom istrage privela nekoliko osoba na saslušanje, među kojima je bio i brat nesretne djevojke, kao i nekoliko konobarica sa kojima je Jovičićeva radila.