Crna hronika
120

Osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića pušteni na slobodu

Piše: A.B.
Ljubo Seferović (Foto: Klix.ba)
Ljubo Seferović (Foto: Klix.ba)
Nakon što su u pritvoru ostali tri sedmice, osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića pušteni su na slobodu nakon policijske rekonstrukcije nemilog događaja, potvrdio je za Klix.ba Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih.

Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću pritvor je ukinut nakon rekonstrukcije događaja u Velikoj aleji, koju su vodili Federalno i Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Pritvor im je ukinut jer je Kantonalni sud u Sarajevu uvažio žalbu advokata Omara Mehmedbašića u kojoj je navedeno da nema elemenata krivičnog djela za koje se trojka sumnjiči.

Podsjećamo, 2. juna Ljubi Seferoviću i Vasviji Sejdović određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i činjenice da bi njihovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

S druge strane, Bekriji Seferoviću pritvor je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Nakon njihovog saslušanja Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana Memića i Alise Mutap.

Dženan Memić je 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo. Jedini svjedok događaja bila je Dženanova djevojka Alisa Mutap.

Od tada Dženanova porodica traži informaciju od MUP-a KS i Tužilaštva o osobama koje su počinile ubistvo.