Akcija Meta
0

Osumnjičeni za trgovinu kanabisovim uljem Alen Mekić: Porodici se vraćam visoko dignute glave

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jučer je uhapšeno više osoba zbog sumnje na preprodaju kanabisovog ulja. Nakon ispitivanja i pretresa, puštene su četiri osobe među kojima i Alen Mekić, dok su preostali predati u nadležnost Tužilaštva ZDK.
U toku dana na slobodu su pušteni G. M. i Alen Mekić te još dvije osobe, a Tužilaštvu ZDK predato je osam osoba.

Mekić je naveo da su mu pretreseni stambeni objekti koje koristi kao i njegov automobil, a nakon čega je po zakonskoj dužnosti na kraju dao i izjavu u Tužilaštvu. S obzirom na to da nije bilo osnova za zadržavanje, nakon toga je i pušten.

"Porodici se vraćam visoko dignute glave, časnih principa i neukaljanog obraza, u nadi da ćemo ovaj ničim izazvani šok prevazići čim prije", rekao je Mekić za Klix.ba.

Naglašava da se, kako kaže, iz "neobjašnjivih razloga" našao na listi za pretres i hapšenje, ali da nije upleten u nezakonite radnje zbog kojih je akcija "Meta" i provedena.

[RELATED]220331067[/RELATED]

Prema nezvaničnim informacija, preostali uhapšeni, koji su predati u nadležnost Tužilaštva, osumnjičeni su za izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "Odavanje službene tajne", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Nadriljekarstvo".

Riječ je o M. S., DŽ. G-O, A. Č., M. A., M. O, potvrđeno je ranije za Klix.ba.