Crna hronika
0

Osumnjičeni za posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga

FENA
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jučer su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dostavili službeni izvještaj protiv H.K., rođenog 1975.godine u Sarajevu gdje je i nastanjen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i 239. stav 3. KZ F BiH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Isti izvještaj upućen je i protiv K.S., rođenog 1982.godine u Tuzli, a nastanjenog u Lukavcu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Postoje osnovi sumnje da je H.K. u proteklom periodu ostvarivao kontakte sa dosad neidentifikovanim licima od kojih je kupovao neutvrđene količine opojne droge heroin koju je neovlašteno čuvao i prepakivao u manje paketiće radi dalje preprodaje konzumentima droge u Sarajevu, među kojima je i K.S.

Izvršenim pretresom kod H.K. je pronađeno i oduzeto 7 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, 4 tablete koje asociraju na lijek iz grupe narkotika metadon, 3 mobitela i izvjesna količina novca koja potiče od preprodaje droge, dok je kod K.S. pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

H.K. je lišen slobode i predat na nadležnost kantonalnom tužiocu.