Potraga traje
1

Osumnjičeni za pokušaj pljačke i ranjavanje policajca u Mostaru i dalje u bjekstvu

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ni četiri dana nakon što su pucali na policijsku patrolu u mostarskom naselju Dolina sunca i ranili policajca iz MUP-a HNK još nema novih informacija u vezi s četvoricom maskiranih napadača.

Iz MUP-a HNK ne daju nikakve informacije o istrazi, a koliko smo uspjeli saznati u ovom periodu niko nije priveden.

Kako naš portal saznaje istraga traje, policija i dalje traga za maskiranom četvorkom koja je u bijegu rafalno pucala iz "duge cijevi", na policijsku patrolu i ranila dvadesetpetogodišnjeg policajca Đ.H.

Podsjećamo, iz MUP-a HNK je saopćeno kako je u noći 6. augusta oko 1:50 u Operativni centar PU Mostar nepoznata osoba prijavila da se u ulici Maršala Tita, naselje Dolina Sunca, nalazi više sumnjivih osoba.

"Policijska patrola je za kratko vrijeme stigla na mjesto događanja gdje je zatekla četiri maskirane osobe koje ulaze u putničko vozilo nepoznatih registarskih oznaka. U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemoguće bijeg osumnjičenim osobama te osobe ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila te jedan hitac ranjava policijskog službenika koji je prebačen u bolnicu i van životne je opasnosti", kazali su tada.

Ranjeni policajac je istog dana operisan, a radilo se o teškim povredama desne ruke, oštećenju koštanih i zglobnih struktura. Policajca su obišle delegacije svih nivoa vlasti, a upućen je apel građanima da pomognu u kretanju i otkrivanju počinitelja.

Kako samo saznali riječ je bila o pokušaja pljačke vrijedne građevinske mašine koju su pljačkaši probali zakačiti za automobil.