Pet osoba
11

Osumnjičeni za napad na policajce tokom protesta u Banjoj Luci pušteni da se brane sa slobode

Klix.ba
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Brane Milošević i ostale osobe koje se terete za napad na policajce M.J. i S.P. tokom protesta u Banjoj Luci, pušteni su da se brane sa slobode jer nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaju potiv Miloševića u kojem se sumnjiči za djela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Uz njega se sumnjiče i T.R., P.P., Z.B. svi iz Banja Luke, K.M. iz Gradiške i NN izvršioci.

"Osumnjičene osobe su dana 25.12.2018. godine, oko 11:45 sati u Banjoj Luci na prostoru parka Petar Kočić počinili navedena krivična djela na štetu policijskih službenika PS Banja Luka-Centar J.M. i P.S. Osumnjičene osobe su sprovedene radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Postupajući tužilac donio je naredbu o sprovođenju istrage te je ispitao osumnjičene osobe na okolnosti počinjenog krivičnog djela", saopćeno je iz tužilaštva.

Miloševićev advokat Dragan Tolimir kazao je kako je njegov branjenik maltretiran je od trenutka hapšenja.

"Maltretirali su ga inspektori. U pritvorsku jedinicu je u ulazilo najmanje 10 policajaca. Prijetili su mu i da će ga tući kada izađe", kazao je novinarima.