{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuđenik se predozirao u KPZ Zenica

9.3.2010. u 13:43
0
45
Osuđenik se predozirao u KPZ Zenica
0
Osuđenik se predozirao u KPZ Zenica
Nakon što su jučer pronašli obješenog osuđenika, A. Sefića (34) iz Zenice, stražari KPZ Zenica jutros su u jednoj od ćelija mrtvog pronašli i osuđenika A. Čišića (32) iz Zenice.
“Ovaj osuđenik je jutros pronađen u besvjesnom stanju i odmah je prevezen u zeničku bolnicu, međutim, ljekari su mogli samo konstatovati smrt. U prostoriji gdje je pronađen Čišić, zatečene su i manje količine droge te se pretpostavlja da je smrt nastala usljed predoziranja”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Nihad Spahić, direktor KPZ Zenica, dodajući da je istraga o ovom slučaju u toku, a provode se i određene radnje kako bi se utvrdilo otkud osuđeniku droga.

Inače, Čišić je izdržavao zatvorsku kaznu zbog ubistva namah, a iz zatvora je trebao izaći 30. juna ove godine. I ranije je bio osuđivan za različita krivična djela.

Kada je u pitanju A. Sefić, zatvorenik koji se jučer objesio, on je izdržavao zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina zbog ubistva. Iz zatvora je trebao izaći 22. juna 2011. godine.

“Zatvorenik se objesio u zajedničkom toaletu i to od rešetke na prozoru. Stražar je u toalet ulazio u 00.04 sati i bilo je sve uredu. U toaletu je bilo prisutno još zatvorenika. Također, u 00.19 sati kada je stražar ulazio bilo je sve uredu, a kada je stražar ušao 00.32 sati u jednoj kabini je bio jedan zatvorenik, koji je na poziv stražara odgovorio dok A. Sefić nije odgovarao. Vrata toaleta su bila zaključana, te je jedan od osuđenika preskočio pregradu i vidio da se Sefić objesio”, kazao je Spahić.

Inače, Sefić je, prema riječima Spahića, bio duševno oboljela osoba.

“Ovaj zatvorenik je bio bio u bjekstvu od 2005. do 2007. godine. Nakon što je uhapšen i vraćen u zatvor počeli su njegovi zdravstveni problemi i s njim su intenzivno radili neuropsihijatar i psiholog. Nažalost, da će se desiti ovakvo što niko nije mogao predvidjeti”, kazao je Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: