Spriječila ih policija
7

Osuđenici u Tuzli kroz rupu u zidu pokušali prokrijumčariti drogu u zatvor

A. K.
Kazneno-popravni zavod u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kazneno-popravni zavod u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zatvorska policija Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli jutros je spriječila unos određene količine droge u krug zatvora, a koja je bila namijenjena određenoj grupi zatvorenika.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, grupa od nekoliko zatvorenika u proteklom periodu probušila je zid Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli, napravivši rupu za unos droge s vanjske strane u krug zatvora.

Međutim, zatvorska policija uočila je rupu u kojoj je pronašla okvirno 300 grama droge koja je bila zamotana u foliju, o čemu su obavijestili svoje kolege u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

"Policijskoj stanici Centar jutros oko 6:45 sati zatvorski čuvar je prijavio događaj, nakon čega su naši službenici izašli na teren. Trenutno se provode sve neophodne aktivnosti, a o događaju je obavješten i kantonalni tužilac", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Internom procedurom u Kazneno-popravnom zavodu koji se nalazi u centru Tuzle potvrđeno je da su četvorica zatvorenika učestvovala u ovom djelu, nakon čega su prebačeni u samnice.

Oni su, naime, ručnom bušilicom probušili rupu u zidu debljine 40 centimetara, kroz koju su naknadno provukli plastičnu cijev u kojoj je i bila droga.

Prema informacijama iz dosadašnje istrage, osuđenici su plan skovali s partnerima izvan zatvora, a krajnji cilj je bio da droga bude prenesena u zatvorsku privrednu jedinicu u naselju Kozlovac.

Na policiji je sada da utvrdi ko je zapravo zatvorenicima pokušao dostaviti drogu.