{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuda bombaškog napada na džamiju u Banjoj Luci

F
3.2.2009. u 16:16
0
10
Osuda bombaškog napada na džamiju u Banjoj Luci
0
Osuda bombaškog napada na džamiju u Banjoj Luci
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopćilo da najoštrije osuđuje vandalski, necivilizacijski i huliganski čin “koji su počinili neodgovorni izvšioci”, bacanjem bombe ispred džamije u izgradnji u Banjoj Luci.
Radi podsjećanja, za sada nepoznati počinioci su u subotu bacili ručnu bombu na Hadži Pervizovu džamiju, poznatiju kao Potočka džamija u istoimenom banjalučkom naselju.

“Istovremeno upozoravamo sve one pojedince koji svojim bahatim, nasilničkim, nedoličnim i neodgovornim ponašanjem unose nemir i stvaraju osjećaj nesigurnosti kod građana RS-a ili drugih građana koji se po bilo kom legalnom osnovu nalaze na prostoru RS-a, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova prema njima preduzimati najenergičnije mjere sankcionisanja i represije, uključujući i upotrebu sile u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koja nam stoje na raspolaganjau”, navodi se u saopćenju entitetske policije.

Ističe se i da će u saradnji s nadležnim tužilaštvom i sudovima insistirati da se protiv “ove kategorije” izvršilaca krivičnih djela i prekršaja provode hitni krivični ili prekršajni postupci i izriču najoštrije (zatvorske) kazne koje su po zakonu predviđene za ovu vrstu inkriminiranih djela.

MUP RS-a, također, poziva sve građane tog bh.entiteta da, zajedno s policijom, rade na identifikaciji i onemogućavanju aktivnosti “onih pojedinaca” koji svojim nezakonitim ponašanjima ugrožavaju red, mir i sigurnost građana i njihove imovine.

Sve korisne informacije ili zapažanja građani mogu lično saopćiti, navodi se, svakom policajcu koga sretnu, najbližoj policijskoj stanici ili telefonskim putem na broj 122.

MUP RS-a zahvalio je građanima koji su, kako se ističe, do sada u mnogo slučajeva dostavili informacije koje su pomogle da brže i lakše budu identifikovani učinioci nekih inkriminiranih djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: